• Uit de Rijke historie ...........(3)

  1983

  SPS D1 – Nw.Borgvliet D1  0-3

  1.Het eerste doelpunt werd door Tonnie Steenpaal gescoord.

  2.Kees Hopmans heeft er 1 in de eerste helft en 1 in de tweede helft gescoord.

  3.De andere partij was ook goed maar die durfden niet door te trappen.

  4.Chris Valkenburg deed het ook goed, maar die liep niet zo hard, maar als hij de bal had deed hij het goed.

  5.Ik, Christ Faas die had er twee goed weggehaald, een bij onze keeper en een bij de zijlijn.

  6.Onze keeper, Jan Buuron die gleed uit maar hij had de bal mooi.

  7.Dankzij onze leiders Ari Stoop en R. van Reyen hebben we gewonnen.

  8.Jos Sabben die deed het ook goed maar die gleed uit en toen kon hij dat kleine mannetje niet vededigen.

  Christ Faas

  Uit de Spionkop

  De reactie op Barts oproep in het vorige clubblad  zijn overweldigend geweest , beste vrienden.

  Dat betekent dus dat Bart mag blijven, waarmee dan maar weer eens is aangetoond wat een sterke achterban kan bereiken.

  U hebt waarschijnlijk ook wel gelezen dat in Israel een minister moet aftreden maar toch bleef zitten. Ze hebben toen alleen maar zijn portefeuille afgenomen, denkend dat hij zo toch geen kwaad meer kan doen.

  Bart heeft overigens een paar dagen vakantie genomen om vastenavend te vieren , er was toch geen voetbal.

  Dat is uitstekend gelukt en het deed Barts Borgvliet hart bijzonder goed om in de optocht ook de oranje-zwarten aan het werk te zien.

  Ze zijn zelfs nog op de televisie geweest.Nou weten ze in Groningen ook dat Nieuw Borgvliet een voetbalclub is en dat er meer gebeurt dan voetballen alleen. Je weet maar nooit waar dat goed voor is.  Op deze wijze werd het veldenprobleem van onze club ook nog eens onder de aandacht gebracht.

  Bart ziet het er nog van komen dat het Bleekveldje als bijveld voor onze club wordt aangekocht.

  Hoe dan ook , het Krabbegat heeft weer eens flink gesport en dan wordt  er nog wel eens beweerd dat er in Bergen op Zoom zo weinig op sportgebied gebeurt.

  Maar, waar maak je het mee dat zelfs de supporters gaan meedoen. Nergens toch.

  We kunnen er weer tegen en vol goede moed wacht Bart op de volgende wedstrijd.

  Tot de volgende keer.

  “Bart”

  300e wedstrijd van Rene Bergs

  Op zondag 10 april jl. werd voor aanvang van de wedstrijd Nieuw Borgvliet – M.O.C.’17 ,  Rene Bergs gehuldigd voor het spelen van zijn 300e wedstrijd in het eerste elftal van onze vereniging.

  Een terechte hulde werd hier gebracht aan de karakter-mens Rene Bergs , die door onze voorzitter dan ook werd getypeerd als een echte Borgvlieter.

  Hij mocht een horloge met inscriptie in ontvangst nemen. Namens de supportersvereniging sprak voorzitter Jan den Ronden een felicitatie uit met overhandiging van bloemen.

  Namens de v.v.M.O.C.’17 sprak voorzitter J.de Kreij en waren er bloemen van hun aanvoerder.

  Aanvoerder Ari Stoop overhandigde namen het eerste elftal een cadeau en bloemen. Bloemen en dankwoorden waren er uiteraard ook voor de vrouw van Rene.

  Rene begon zijn voetballoopbaan bij onze jeugd en doorliep volgens leeftijd de elftallen. Als poedig na de overgang naar de senioren werd hij geplaatst bij de selectie en veroverde een plaats in het eerste elftal., om die voorlopig zeker niet af te staan.

  Prijzenswaardig en een voorbeeld voor elke speler zijn zijn enorme inzet en wilskracht.

  Naast het voetballen, was hij ook een aantal jaren jeugdleider en kon de jeugdafdeling rekenen op zijn hulp bij de jeugdkampen.

  Rene kennende, moet m.i. deze huldiging voor hem een diepere betekenis hebben, dan het feit dat hij gehuldigd werd voor het spelen van zijn 300e wedstrijd.

  A.J.Raats          

  Beslissingswedstrijd Nw.Borgvliet – Noordhoek dames

  Nw.Borgvliet Kampioen!

  Gesteund door bestuur en vele supporters begonnen onze dames aan de beslissingswedstrijd tegen Noordhoek om het kampioenschap van de 3e klasse West. Bij de 22 dames was goed te merken dat de zenuwen parten speelden.De eerste die daar overheen kwam was Lidia die zich goed vrijspeelde en binnen 15 minuten 1-0 kon laten aantekenen. Lang plezier hadden wij er echter niet van want drie minuten later viel Noordhoek massaal aan, waarbij een speelster van Noordhoek technisch door Bets onderuit werd gehaald binnen het strafschopgebied en dat leverde een 11 meterbal op. Deze werd langs Bets in de touwen gewerkt. Met deze stand gingen we rusten.De tweede helft gaf toch een beeld dat onze dames Noordhoek goed in de greep hadden. De voorhoede kon goed combineren door knap werk tussen Lidia en Henny-I leverde dat een doelpunt op van Lidia, 2-1. De spits van Noordhoek(Jaantje) werd goed in bedwang gehouden door Angelique zodat ze goed werd uitgeschakeld.De schaarse uitvallen van Noordhoek werden knap afgeslagen door onze verdediging. Nog 13 minuten te spelen en menigeen kreeg het toch wel knap warm.Maar gesterkt door onze supporters kon Henny-I na goed samenspel tussne middenveld en voorhoede weer scoren, 3-1. Dat was het sein om de bloemn maar te gaan halen .Noordhoek begon nog meer te wagen zodat we nog meer vrijheid kregen en na een goede pass van Marijke kwam Henny-I schuin voor de keepster en schoot buiten bereik van de doelvrouwe bekwaam in, 4-1. Dat was dus voor ons een teken om te gaan feesten. Daarna konden we mte onze bloemen in de bus terug naar De Kruik, waar een koffietafel ons wachtte. Eigenlijk moet ik alle namen noemen van onze speelsters maar ik voldoe hiermee: Dames, proficiat, het was grandioos.Ook wil ik het bestuur en supporters bedanken voor de grote opkomst en aanmoedigingen. Harry en Tini, jullie ook bedankt.

  Ed