• Algemene Ledenvergadering 2021-2022.

  Jaarverslag van de secretaris 2021-2022

  Samenstelling van het bestuur

  Voorzitter:                         Sjaak Tempelaars

  Secretaris :                         Albert Martens

  Penningmneester :           Sjaak Tempelaars  waarnemend

  Wedstrijdsecretaris:         Sander Smidt

  Bestuurslid sponsoring :   Peter Oerlemans 

  Netty Maartense, Jack van Nispen en Ari Stoop zorgen en dat al jarenlang, voor de administratie van resp.de vereniging, de leden en de kantine.

  Jack Paluch is elke zondag aanwezig als verzorger bij het eerste elftal en geeft ook krachttrainingen aan dat elftal. Op de achtergrond is Hans Stoop, na jarenlang verzorger te zijn geweest bij het vaandelteam, beschikbaar voor blessurebehandeling op zijn thuisadres.

  Ria en Peter Oerlemans zorgden op de donderdagavond en in de weekeinden ervoor dat de leden na training en wedstrijden hun dorst konden lessen en hun honger stillen. Elftallen van gastverenigingen bleven dankzij de uitstekende sfeer, graag nog een aantal uren hangen in onze kantine.    

  Alle zes zijn ze goud waard voor RKvv Nieuw Borgvliet.

   Leden

  Het ledenaantal laat een groei zien ook door de SJO vv De Markiezaten tot rond de 400 leden.

  Jubileum 100 jaar H.M.S. RKvv Nieuw Borgvliet

  Begin 2021 werd oerBorgvlieter Jan van Loon gevraagd de stuurcomissie samen met Sjaak Tempelaars en Albert Martens te leiden. Hij heeft zich vanaf dat moment dagelijks ingezet voor de viering van het 100-jarig bestaan.g van het 100 jarig Jubileum op 22 november 2022.  Diverse commissies gingen aan de slag voor de organisatie van een feestweekend in juni 2022 en een reunie, receptie en feestavond in november 2022.

  Jan van Loon, Albert Martens, David Wessels en Sjaak Tempelaars  gingen aan de slag met het vervolg op Een wandeling in de tijd, geschreven door Arthuur Suijkerbuijk, ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan in 1997.

  Ton Goossens zorgde voor de vormgeving van het Jubileumboek, een monnikenwerk waarvoor hij een groot compliment verdient!

  Ben van Straaten en zijn kompanen Jan Goossens, Ari Stoop, Alphons van der Velde en Marissa Wessels gingen op zoek naar reunisten en dat was met de huidige pivacyregels geen sinecure!

  Ben van Straaten en Sebastiaan Tempelaars legden een ruimte vast voor het feestweekeinde in november 2022.    

  Jubileumviering 10 juni 2022

  Op 9 juni 2022 had Andy van Dijk de Oud-internationals gestrikt voor een wedstrijd tegen het eerste elftal maar deze kon geen doorgang vinden vanwege een interland van het Nederlands elftal tegen Polen.

  Gelukkig ging de wedstrijd van het Vrouwenteam tegen Sparta onder 19 wel door waarvoor David Wessels en Malu Lems de credits verdienen.. De vrouwenafdeling bestond in 2021 50 jaar maar door corona was de viering uitgesteld. De feestavond erna  was geweldig ook door het lang blijven van de Sparta-dames en begeleiding na een geweldig buffet bereid door Peter, Ria en topkok Wally Ista. De Sparta-leiding zegde als dank daarvoor een uitnodiging op Het Kasteel in Rotterdam-West, toe, voor onze dames en begeleiding.        

  Voor de SJO vv De Markiezaten werd ook op 10 juni een voetbalclinic georganiseerd door David Wessels en voor de senioren een onderling toernooi onder leiding van Sjaak Tempelaars.  

  Het prachtige weer die 10e juni maakte de dag volmaakt!

  Het vijfde kampioen!

  Door een zege op FC Moerstraten werd het vijfde eind mei 2022kampioen voor de eerste keer in zijn geschiedenis en daaarvoor verdient het team hulde.

  Het eerste elftal eindigde op de zesde plaats in de vierde klasse b na een mooie reeks na de winterstop in de maand maart waarbij o.a. tegen de latere kampioen Wernhout uit een 0-0 gelijkspel werd behaald.  

  De overeenkomst met trainer Erwin van Schilt werd in december 2021 met wederzijds goedvinden niet verlengd.

  Als nieuwe trainer werd good-old Gerard Lazarom aangetrokken die aldus  terugkeert bij zijn vereniging waarvoor hij jarenlang eerste elftalspelerwas en trainer van 1997 tot 2000.

  Contributie

  De vereniging staat er financieel goed voor waardoor de leden die geen achterstand hadden, drie maanden vrijstelling van contributie kon worden gegeven als compensatie voor het niet kunnen voetballen in coronatijd.    

  Accommodatie

  Wil Jansen, Sjaak en Sebastiaan Tempelaars zorgden wekelijks  voor het noodzakelijke onderhoud en zonodig reparatie van zaken die stuk gingen of verbetering behoefden. Sjaak deed elke week de belijning van de velden wat de vereniging extra geld opleverde in het kader van de zelfwerkzaamheid. Sebastiaan bestede kleding waar nodig en zeker voor de nieuwe SJO vv De Markiezaten ging daar veel tijd in zitten. Ook trainingsmateriaal etc.behoorde tot zijn pakket. Ook deze mannen verdienen alle lof voor het werk wat zij verricht(t)en voor de verenigingen op De Markiezaten.

   Scheidsrechters zaken

  Scheidsrechters zijn onmisbaar om te kunnen voetballen. Dat is een open deur maar wel een waarheid als een koe! RKvv Nieuw Borgvliet prijst zich gelukkig dat zij voldoende leden bereid vindt deze (meestal) leuke job uit te oefenen.

  Ook dankzij Wil de Crom die vier jaren lang de aanstellingen coordineerde. Dank daarvoor. Michel Cloots is zijn opvolger en doet dat met hart en ziel.

   

  Albert Martens, secretaris